Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

1 KG Boya ile Kaç M2 Boyanır?

03-10-2022 13:27
1 KG Boya ile Kaç M2 Boyanır?

Duvar boyama işlemleri sırasında alan hesaplaması yapılması, kullanılacak olan malzemenin artmaması açısından son derece önemli bir durumdur. Bundan ötürü genellikle kaç metrekarelik alana uygulama yapılacak ise o kadarlık boya satın alınması için gerekli planlamanın yapılması gerekmektedir. Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir. Buradan yola çıkarak boyanın uygulanacağı alan hesaplamasından sonra gerekli malzemenin tedariği kolaylıkla yapılabilmektedir.

Alan hesaplamasının iyi yapılmaması durumunda boya fazla ya da az gelebilmekle birlikte işlemin maddi açıdan yükünü artırabilmektedir. Boyanacak toplam duvar alanını hesaplamak için en ve boy oranlarını toplayarak 2 ile çarpılması gerekmektedir. Böylelikle odanın çevresi kusursuz bir şekilde hesaplanarak ne kadar boya gerektiği kolaylıkla tespit edilebilmektedir.

Boya Yaparken Nereden Başlanır?

Boya nasıl yapılır? Sorusunu merak edenlerin ilk olarak bilmeleri gerektiği durumlardan biri de işleme nereden başlanacağı konusudur. Boya yaparken ilk olarak başlanılacak bölgenin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Gerekli malzemelerin tedarik edilmesi ve alanın boya yapılacak şekilde düzenlenmesiyle birlikte boyama işlemine güvenli bir şekilde başlanabilmektedir.

Boya yaparken başlanacak olan bölge ilk olarak tavan kısmıdır. Tavanı dikkatli bir şekilde boyadıktan sonra geçilecek olan kısım cephe duvarlarıdır. Sırasıyla kapı ve pencereler boyandıktan sonra eğer var ise odaların ulaşılması zor olan kısımlarına geçilmelidir. Pencere kenarları veya kalorifer peteği gibi bölümler ekstra dikkat ve titizlik gerektirdiği için mutlaka sona bırakılmalıdır. Ancak bölüm geçişleri sırasında kuruma sürelerinin es geçilmemesi gerekmektedir. Örneğin tavanı boyadıktan sonra duvarlara geçmek için işlem yapılan alanın tamamen kuruması, boya işleminin daha sistemli ve kusursuz bir şekilde sonlandırılması için gereken detaylar arasında yer almaktadır.

En İyi İç Cephe Boyası Hangisi?

Boya işlemleri iç ve dış olmak üzere iki farklı alana uygulanabilmektedir. İç cephe boyaları, evin veya ofisin cazibesi üzerinde doğrudan etkili olduğu için bu işlem sırasında kullanılacak olan malzemenin kalitesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu durumda ise en iyi iç cephe boyası arayışına girmenin gayet makul bir merak olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Malzeme kalitesi ve uzun ömürlülük bakımından piyasada birbirinden iyi boya markası bulunmaktadır.

Nalport bünyesinden temin edebileceğiniz en kaliteli iç cephe boyaları, uzun yıllar evleri süslerken aynı zamanda farklı renk tonlarıyla ortamın farklı bir atmosfere sahip olmasında etkili olabilmektedir. Boya markası seçimi sırasında firmaların titizlikle araştırılması, sürecin kısalması açısından etkilidir. Kendisini ispatlamış, alanında lider boya markaları tercih edildiğinde boyama işlemlerinde alınacak olan sonuç bir o kadar kusursuz olmaktadır.

Boya Markası Nasıl Seçilir?

Boya seçimi sırasında birbirinden farklı markalar seçenek olarak öne çıkarken bunlar arasında yapılacak olan seçim bir hayli zorlaşabilmektedir. Bu süreçte markaları inceledikten sonra eleyerek ilerlemek boya tavsiyesi açısından en doğru öneri olacaktır. Seçenekler arasında değerlendirilen markalarla daha önce boyanmış örnekleri incelemek, karar sürecinin kısalmasında etkili olabilmektedir. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası sahada adından söz ettiren markaların, boya tercihi sırasında mutlaka değerlendirilmesi tavsiye edilmektedir.

Duvara kolaylıkla uygulanabilen, silinebilir özelliklere ve arzu edilen renk skalasına sahip olan boya markaları, bu seçimler sırasında bir adım önce olmaktadır. Boya markası seçiminden sonra istenilen rengin mat ya da parlak opsiyonlarının aynı markada bulunurluğu da iyice araştırılmalıdır. Kaliteli boya markalarında genellikle müşterilere sunulan opsiyonlar daha geniş aralıklarda tutulmaktadır.

Yüksek kalite boya seçildiği zaman renkler, duvara olduğu yansımakta ve muadillerine göre çok daha uzun ömürlü olabilmektedir. Bunun yanı sıra kolay temizlenebilir olma özellikleriyle dikkat çeken bu boya markaları, kirlere karşı daha dayanıklı yapılarıyla uzun süreli hijyen sunmaktadır. Yalnızca uygun fiyatlı olmasından ötürü marka seçimi yapmak, ilerleyen süreçte boyanın renginin kısa sürede solmasına ve istenmeyen sonuçların meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.